Referat fra styremøte 08.05.13

Sak 1: Avtaleutkast endelig klart etter litt fram og tilbake mellom Ås kommune og BGH og vil bli forsøkt lagt ut på sidene våre, eller vil omhandles spesielt senere.

Sak 2: Vi har mottatt nydelige typetegninger "standard skolestue for 39 til 40 børn med lærerbolig" fra Riksantikvaren, disse er verdifullt bidrag når arkitekt Knut Knutsen setter i gang tegnearbeidet. Knutsen har befart Gultvedt gård, mulig vi må be om ytterligere visning etter 17.mai.

Sak 3: Dugnad? Styret ønsker å igangsette rivnings- og ryddingsarbeid så snart tegningene er ferdig, ikke sansynelig før ettersommer/høst. Vi kan imidlertid begynne å etterspørre feks takstein - Holstad Tegl, enkeltkrom - noen som kjenner til nedrivningsobjekt, bortgjemte lagre m.m.? Ta kontakt!

Sak 4: Åsgård skole har ikke kapasitet til å samarbeide om 100-års jubileet for skolejubileumsfeiring 1913-2013.

Sak 5: Vi måfortsette markedsføringen av oss selv, vi lager infoblad og legger ut på Brønnerud 17. mai.

Referat fra styremøte 18.03.13

Sak 1: Arkitekt Knut Knutsen, Ås har sagt ja til oppdraget å fortsette arbeidet der det ble sluppet forrige gang, han skal se på planer, tegninger, beregninger og samarbeidet med Ås kommune for søknader, tillatelser m.m. Han starter arbeidet over påske.

Sak 2: Styret purrer/etterlyser overføring av midler fra Ås kommune etter vår henvendelse i desember 2012. Uten penger får vi ikke gjort noen ting.

Sak 3:Riksarkivet oppsøkes for om mulig å finne gamle og opprinnelige tegninger av Brønnerud

Sak 4: Gultvedt gård, Ås skal være lik/kopi av Brønnerud, vi ber om befaring

Sak 5: 100-års jubileum for flytting av gamleskolen fra Brønnerud til Åsgård, styret kontakter rektor for deltakelse og synliggjøring.

Referat: Befaring med ekspert, onsd 06.02.13

Til stede: Per Olav Skjervold, Roger Albrechtsen, Øyvind Fredriksen, Anne Birgit Bævre. I tillegg møtte Per Willy Færgestad; daglig leder i prosjektet ”Riktig Restaurering”.

Hensikten med møte var å avklare en del med en ekspert på restaureringsområdet.

Under møtets gang ble vi oppmerksomme på en mengde detaljer som spiller inn her for å gjøre et godt arbeid. Vi fikk virkelig øynene opp for hvilket spennende hus dette er.

Vi ble overbevist om at det måtte eksperter inn i form av arkitekt- og snekkerarbeid. Elever ved videregående skoler med noe oppsyn blir nok noe tynt når vi her har til hensikt å gjøre et grundig rehabiliterings- og restaureringsarbeid.

 Færgestad mente at det var opptil oss å bestemme om vi vil ha bygget tilbake til 1849 (da det ble bygget) eller pyntet slik det sto ved århundreskiftet 1800 til 1900 og fram til brannen. Men han anbefalt nok det siste. Det er slik Ås-bygda kjenner det og det er også noe enklere å rehabilitere dit rent bygningsteknisk. Det er viktig å ”kjenne” hele huset både innvendig og utvendig før en går i gang med konkret planlegging, så selv om vi har til hensikt rent teknisk å sette i stand utvendig først, må også planer og tegninger for inne foreligge samtidig.

 Videre gang:

Per Olav kontakter Jan Vaage og Lyngtveit, begge emerituser som arkitekt ved UMB

Anne Birgit tar kontakt med Erik Aas i alle fall for å høre om han har noen synspunkter.

Når vi har fått avtaler med arkitekt tar vi en ny befaring med vedkommende og Færgestad. Færgestad kan utlånes i 2-3 timer gratis i prosjektet han leder: ”Riktig Restaurering”.

 

Se fane Rehabilitering og restaurering og Drifting  på menyraden over for mere informasjon